sluit

Festival Jazz International Nijmegen (11.00 uur)

Concert: Witch 'n' Monk, Film: El Abrazo de la Serpiente

In het laatste weekend van oktober staat Nijmegen weer vier dagen in het teken van de hedendaagse jazz. Festival Jazz International Nijmegen viert dit jaar haar 5-jarig jubileum. De connectie tussen de twee jazzsteden Rotterdam en Nijmegen, en de verbinding met andere Europese jazzsteden, lopen als een rode draad door het festivalprogramma. Nieuw is de uitwisseling met jazzpodium Stadtgarten in Keulen en een gastcuratorschap voor drummer Jimmi Hueting in Rotterdam.

In 2020 bestaat Festival Jazz International Rotterdam twintig jaar en Festival Jazz International Nijmegen vijf jaar. Beide festivals zetten zich gezamenlijk in voor een sterker fundament voor spannende jazzprogrammering, waarbij ontwikkeling en uitwisseling van lokale makers een steeds grotere rol krijgen. We maken creatieve verbindingen tussen lokale jazzscenes zichtbaar en we zoomen in op inspirerende samenwerkingen van de muzikanten.

Op zondagochtend kan je genieten van het concert van Witch ’n Monk. Witch ‘n’ Monk is een ongewoon duo. Elk geluid wordt totaal vervormd zodat een bizarre klankwereld ontstaat. Eigenzinnig, vervreemdend, maar vooral verslavend. Belangrijkste troef van de groep is de humor van de musici. Het soort ontregelende humor dat meer nog dan tot lachen tot denken aanzet. Mede omdat in de muziek ook een zekere verbetenheid doorklinkt; een woede die niet verwoest, maar creëert. Op Music Meeting wordt Witch ‘N’ Monk uitgebreid tot een kwartet, oftewel een nog ongewoner duo. Dit concert wordt gevolgd door de film El Abrazo de la Serpiente.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden