sluit

Festival Jazz International Nijmegen (15.30 uur)

Ingen Navn Trio / Elisabeth Coudoux / Pablo Giw & Rebekka Salomea

In het laatste weekend van oktober staat Nijmegen weer vier dagen in het teken van de hedendaagse jazz. Festival Jazz International Nijmegen viert dit jaar haar 5-jarig jubileum. De connectie tussen de twee jazzsteden Rotterdam en Nijmegen, en de verbinding met andere Europese jazzsteden, lopen als een rode draad door het festivalprogramma. Nieuw is de uitwisseling met jazzpodium Stadtgarten in Keulen en een gastcuratorschap voor drummer Jimmi Hueting in Rotterdam.

In 2020 bestaat Festival Jazz International Rotterdam twintig jaar en Festival Jazz International Nijmegen vijf jaar. Beide festivals zetten zich gezamenlijk in voor een sterker fundament voor spannende jazzprogrammering, waarbij ontwikkeling en uitwisseling van lokale makers een steeds grotere rol krijgen. We maken creatieve verbindingen tussen lokale jazzscenes zichtbaar en we zoomen in op inspirerende samenwerkingen van de muzikanten.

DE KEULSE MIDDAG
Geniet op zondagmiddag van De Keulse Middag. Eerst zal het Ingen Navn Trio op de planken staan. De naam “Ingen Navn” betekent in het Noors ‘geen naam’. Een woordgrapje van saxofoniste en bandleider Inga Rothammel, die zich niet zomaar in een hokje laat stoppen. Het ene moment wild, energiek en stuiterend, het volgende moment dromerig, minimalistisch en vrij: het Duits-Italiaanse Ingen Navn Trio laat zich geen moment beperken door verwachtingen, regels of constructies. Alles kan gebeuren, elke emotie mag er zijn, ieder moment heeft verschillende geluiden in zich die gehoord willen worden. Hun motto? Maak het niet tastbare tastbaar. Een concert van Ingen Navn Trio kom je dus niet alleen beluisteren – je komt het voelen.
Inga Rothammel – sopraan-, alt-, baritonsaxofoon / Rocco Romano – gitaar / Hendrik Eichler – drums

Vervolgens zal Elisabeth Coudoux een cello solo spelen. Als je op zoek bent naar de Duitse celliste Elisabeth Coudoux, dan vind je haar op het kruispunt van verschillende genres. Vrije improvisatie, experimentele muziek en contemporary jazz vloeien in elkaar over tijdens dit bijzondere solo-optreden. Coudoux maakt deel uit van IMPAKT, een collectief voor vrije improvisatie in Keulen, en werkte eerder samen in interdisciplinaire projecten met dansers, visual artists en dichters. Daarnaast leidt ze haar eigen band, Emiszatett, en is zij, net als Pablo Giw, geselecteerd voor het NICA-programma van Stadtgarten, dat jonge musici en kunstenaars de kans geeft zich internationaal te presenteren. Een veelzijdige artieste dus, die ongetwijfeld garant staat voor een boeiend soloconcert.
Elisabeth Coudoux – cello

En als afsluiter staan Pablo Giw en Rebekka Salomea op het programma. Pablo Giw is een experimentele componist, beat maker en trompettist uit Keulen, die zijn inspiratie graag in de natuur en het buitenleven zoekt. Samen met de eveneens uit Keulen afkomstige zangeres Rebekka Salomea vormt hij een tikje excentriek duo, dat elektronische klanken verbindt met een gevoel van nostalgie. Dikke, krachtige lagen vol lome beats en geïmproviseerde solo’s. Steeds op zoek naar die ene perfecte melodie voor dat ene unieke moment. Elektronische en analoge werelden verstrengelen. Droom weg en laat je boeien door dit bijzondere duo!
Pablo Giw – trompet, zang, effecten / Rebekka Salomea – zang, effecten

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden