sluit

Festival Jazz International Nijmegen – Nils Petter Molvær Bijgeboekt

De muziek van de Noorse trompettist Nils Petter Molvær trekt, duwt, schuurt en knarst. Vergelijkingen met Miles Davis zijn snel gemaakt. Maar waar Davis ophield, gaat Molvær verder. De resultaten variëren van kalm en melodieus tot woest en duister, maar zijn altijd fascinerend. Tijdens Festival Jazz International Nijmegen bij ons op het podium!

Molværs meest recente album verscheen in 2021. De coronapandemie dwong de muzikanten om op afstand te werken en hun partijen digitaal uit te wisselen. De afzonderlijke partijen werden uiteindelijk verweven tot een album dat de toepasselijke titel Stitches kreeg. Met zijn kwartet zet Molvær atmosferische stukken neer waarvan sommige dankzij de ongebruikelijke inzet van pedal-steelgitaar een countrytintje krijgen. Zo laat Molvær boven alles zien dat jazz lang niet altijd in hokjes past.

Over FJIN

De zevende editie van Festival Jazz International Nijmegen brengt de fine fleur van de jazz en geïmproviseerde muziek naar de stad. Vijf dagen lang presenteren diverse podia bekende artiesten en opkomende talenten, vertrouwde jazzklanken en projecten die de ruwe randjes van de jazz opzoeken.

Festival Jazz International Nijmegen vindt plaats van 25 t/m 29 oktober 2023 op verschillende locaties in Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Brebl, Doornroosje, Festivalhuis Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Lindenberg Cultuurhuis, LUX, Music Meeting, Podium JIN, Stadsschouwburg en De Vereeniging. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.fjin.nl.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?