sluit

Firma Mes

The biggest lawsuit on the planet
#doordenkertje
#hoeoverleefik

In de documentairevoorstelling The Biggest Lawsuit on The Planet onderzoekt Firma MES wat rechtszaken kunnen betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf.

Scholieren gaan de straat op omdat ze bezorgd zijn over hun toekomst en in maart trotseerden vele duizenden mensen de regen voor de grootste klimaatmars in Nederland tot nog toe. Overal ter wereld staan mensen op om zich in te zetten voor het klimaat. Op een zomerochtend in 2016 overstroomt in Louisiana het huis van de toen dertienjarige Jayden als gevolg van een zware storm. Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze de regering Trump aan voor de klimaatverandering. De rechtszaak wordt bekend onder de noemer ‘The Biggest Lawsuit on the Planet’. De zaak is het uitgangspunt voor de documentairevoorstelling The Biggest Lawsuit On The Planet, waarin Firma MES uitzoekt wat dit soort zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Hoe is het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden?

Lees hier een mooi interview van het NRC over de voorstelling. KLIMAATTHEATER OVER EEN VASTBERADEN AMERIKAANSE GRETA; ‘The Biggest Lawsuit on the Planet’ van Firma MES is documentair theater over de 16-jarige Jayden Foytlin die met haar klimaatgroep de Amerikaanse regering voor de rechter daagt over een beter klimaatbeleid. „Ze twijfelt niet.”

firmames.nl / #hoeoverleefik #doordenkertje

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden