sluit

Firma MES

De Onaantastbaren

Firma MES maakt documentair theater over maatschappelijke onderwerpen. De Onaantastbaren, geschreven door de bekende theaterauteur Jibbe Willems, is een voorstelling over samenleven met mensen die meer gelijk zijn dan jij. Een bloedstollende theateravond over de wereld van diplomatie waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen.

“Firma MES is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld.”- de Volkskrant

Firma MES onderzoekt de zaak van de 19-jarige Harry Dunn die in augustus 2019 in Engeland wordt doodgereden door Anne Saacolas, partner van een Amerikaanse diplomaat. Anne rijdt aan de verkeerde kant van de weg. Ze vlucht dankzij haar diplomatieke paspoort met een privévlucht naar Amerika. De zaak loopt tot in Downing Street en het Witte Huis, maar Sacoolas wordt niet uitgeleverd of vervolgd. Harry’s ouders strijden tot op de dag van vandaag voor gerechtigheid. Firma MES laat met deze voorstelling de ongemakkelijke waarheid zien van de uiterste consequenties van ongelijkheid, privilege en diplomatieke onschendbaarheid.

 • Firma MES laat zien dat ze als weinigen in staat zijn kunst, geschiedenis en actualiteit beklijvend met elkaar te verbinden.
   Theaterkrant
  • De aandachtige regie van Thomas Schoots en de soms bezwerende tekst van Jibbe Willems maken De Onaantastbaren intrigerend toneel.
    De Volkskrant
   • Firma MES is er meester in schijnbaar simpele gebeurtenissen in een breder perspectief te plaatsen.
    Trouw
   • Mooie balans tussen drama en humor.
     De Telegraaf
    • Knappe combinatie van fictie en werkelijkheid
     Scenes

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?