sluit

Firma MES

RISHI
#vijftigtintenmens

Firma MES uit Den Haag maakt verrassend theater: nieuw en oorspronkelijk, grappig en confronterend, in de theaterzaal en alle mogelijke plekken daarbuiten.

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door  een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend. Firma MES reconstrueert live deze noodlottige gebeurtenis. Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op de fatale dag. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.

RISHI werd lovend ontvangen: “Een zinderende en zeldzaam mooie performance”, schreef Theaterkrant en gaf vijf sterren. “Genialer en actueler wordt theater dit jaar niet.”

firmames.nl / #vijftigtintenmens

  • De opbouw van de tekst, het tragische bronmateriaal en de fantastische spelers maken RISHI tot een heftig en onontkoombaar drama, waarin sensationalisme geen ruimte krijgt.
    De Volkskrant
  • In de voorstelling RISHI geeft een trio uitmuntende acteurs, telkens indrukwekkend van personage wisselend, 26 getuigen en betrokkenen een stem. Benieuwd of ten behoeve van de discussie, in- en extern, ook vertegenwoordigers van het politiekorps deze krachtige voorstelling hebben gezien. Of dat alsnog willen.
    Dagblad van het Noorden

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden