sluit

FJIN – Loek van den Berg Quintet Bijgeboekt

i.s.m. Music Meeting

“De kracht van dit kwintet ligt in het samenspel… De eigenheid zit hem in de verhalende, moderne stukken, die steeds mooi van sfeer zijn en regelmatig weten te raken.” – Jazzenzo. Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis en houd je op het puntje van je stoel met hun vertellende composities, oprechte improvisaties en hun fantastische controle over hun instrument.

Hun muziek is anders, en laat je niet onverschillig! Je kunt dit voelen tijdens hun liveshows, waarin je meegenomen wordt door de passie en het enthousiasme van de band.

In November 2018 verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium. Sindsdien hebben ze gespeeld op Festivals en Podia door heel Nederland, en hebben ze verschillende internationale tours achter de rug (o.a. naar India, Spanje en Malta). In 2022 won de band de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition en in 2019 won Loek de Erasmus Jazz Prijs.

Door de jaren heen heeft het Quintet een eigen, herkenbare speelstijl en geluid ontwikkeld, die wordt gekaraktariseerd door de melodische composities van Loek. In de band zijn alle leden gelijk: Ieder heeft zijn eigen stijl en sound, die naar voren komt in de composities, aangezien er veel ruimte is voor eigen interpretatie, improvisatie en interactie. Het Quintet is gebouwd op een sterke vriendschap, wat je terug hoort in hun muziek.

Tijdens dit concert zal de band muziek spelen van hun Debuut-album “Wayfarer”: Een beeldend, verhalend album, waarbij de composities je meenemen op de verschillende reizen die ik afgelopen jaren heb gemaakt. Landschappen en invloeden van andere muzikale culturen zijn de inspiratie geweest voor dit album.

Over Festival Jazz International Nijmegen (FJIN)

Al zeven jaar (afgezien van noodgedwongen afgelaste 2020 editie) presenteert Festival Jazz International Nijmegen in het najaar een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland. Een meerdaags festival dat door de hele stad op diverse podia avontuurlijke jazz laat klinken. Naast het uitnodigen van toonaangevende internationale artiesten uit de hedendaagse jazzscene laat het festival het publiek ook kennis maken met jong, lokaal talent en biedt het een podium aan unieke projecten.

Festival Jazz International Nijmegen ging op initiatief van LUX van start in 2016, als zusterfestival van Festival Jazz International Rotterdam (thans RAUW). Actuele en avontuurlijke jazzmuziek met veel ruimte voor jong en lokaal talent, internationale acts en nieuwe projecten kenmerken de FJIN-programmering.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?