sluit

Festival Jazz International Nijmegen

#jazz
Festival

De vierde editie van Festival Jazz International Nijmegen zal de stad weer laten zinderen van de jazz-vibes. Vier dagen lang zijn er concerten bij onder andere Brebl, Doornroosje, de Lindenberg en, natuurlijk, bij ons. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer een aantal pop-up concerten van Free Jazz op bijzondere plekken.

Greg Ward’s Rogue Parade brengt met zijn nieuwe album ‘Stomping off from Greenwood’ een ode aan Chicago, de Windy City, de stad waar zijn muzikaal carrière startte. Op zondag 27 oktober zal Greg Ward samen met zijn band bij ons laten horen dat het nieuwe album niet voor niets geprezen is als het beste jazz-album van het jaar.

PROGRAMMA ZONDAG 27 OKTOBER 
De concerten die op zondag 27 oktober bij ons te zien zijn: Greg Ward’s Rogue Parade en Phronesis.

Stomping off from Greenwood is het nieuwe album van Greg Ward dat begin 2019 uitkwam. Geprezen als een van de beste jazz-albums van het jaar, is het ook Greg Ward’s ode aan Chicago, de stad waar zijn muzikaal carrière startte, en waar hij, na een aantal jaren in New York, terugkeerde. Bijzonder aan deze band is, naast een solide ritmesectie, de aanwezigheid van twee gitaristen, die met veelvuldig gebruik van effectenpedalen elkaar mooi aanvullen. De band speelt originele muziek bouwend op een modern jazzgeluid met stadsgevoel. Ook spelen ze hun eigen interpretatie van sommige jazz standards, waarbij het warme saxofoongeluid van Greg Ward de hoofdrol speelt.

Het vermaarde Britse powertrio Phronesis doet niet vaak ons land aan. Dus met deze typische representant van de hedendaagse jazz, waarbij het draait om het totale geluid en niet om de afzonderlijke groepsleden, heeft FJIN iets bijzonders in huis. Phronesis heeft een ijzersterke live reputatie. De Deense contrabassist Jasper Høiby is als een jonge versie van Dave Holland: vingervlug, krachtig en met een talent voor het schrijven van jazz die je bijblijft. Hij kan blindelings vertrouwen op zijn virtuoze bandleden, pianist Ivo Neame en drummer Anton Eger, met wie hij met groot gemak langs duizelingwekkende ritmische kronkelwegen raast. Het drietal uit Londen groeide uit tot een grote naam op (jazz)festivals dankzij hun enerverende samenspel, soms hecht en soms ontregelend, maar altijd in balans. Na vele optredens wereldwijd, waaronder ook bij North Sea Jazz, won Phronesis in oktober 2017 de ‘Jazz Ensemble of the Year’-prijs op de UK’s Parliamentary Jazz Awards.

Bekijk hier het volledige programma van Festival Jazz International Nijmegen.

festivaljazzinternationalnijmegen.nl / #jazz #festival

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden