sluit

Flamencofestival (avond)

De Ontmoeting

Het Flamencofestival laat alle aspecten van de flamenco samenkomen en creëert een ontmoetingsplek voor nieuwsgierigen, amateurs en professionals op het gebied van de flamenco.

Met een relaxte, open, gastvrije sfeer. Het wordt ook weleens pretentieloos genoemd, maar dan wel in de goede – en overigens ook typisch Spaanse – zin van het woord.

MYRDDIN DE CAUTER TRIO
Myrddin de Cauter (gitaar)
Saïdjah Galo (dans)
Esteban Murillo (zang)

Gitarist Myrddin de Cauter heeft zijn hart en ziel aan de gitaar verpand. Met verwijzingen naar klassiek, jazz en gipsy blijkt flamenco de rode draad in alles wat hij doet. Tijdens dit Flamencofestival treedt Myrddin op met danseres Saïdjah Galo en zanger Esteban Murillo.

Opgegroeid als in het muzikantennest van de familie De Cauter, werd Myrddin op zijn 14e gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Myrddin de Cauter is een van die zeldzame artiesten die allerlei soorten muziek creëert maar van de allergrootste klasse. De veelzijdigheid van invloeden en zijn experimenteerdrang zorgen voor een aparte stijl van de hedendaagse flamenco.

Saïdjah Galo groeide ook op in een muzikale familie. Na haar middelbare studies trekt Saïdjah naar Sevilla om zich daar in haar passie te verdiepen. Saïdjah concentreert haar specialisatie rond de flamencodans met typische attributen, zoals de bata de cola (staartjurk) en de abanico (waaier). Haar flamencodans is te bewonderen in de film Dance the world van Marie Jo Lafontaine. Ze schreef het boek ‘Flamenco’, geeft les en wordt regelmatig uitgenodigd voor workshops in Italië. De esthetiek van Saïdjah combineert een sensualiteit en elegantie met krachtige expressie en daardoor weet zij de essentie van de flamenco te treffen.

Esteban Murillo is een jonge flamencozanger. Hij is tweeëntwintig en heeft net zijn tweede album ‘Mi verdad’ uitgebracht, een ronduit verbijsterend album waarin hij laat horen dat hij zich nu al, zo jong als hij is, kan plaatsen in de Galerij der Grootmeesters van de flamenco. Murillo zingt niet alleen met een enorme passie en overtuigingskracht, zijn arrangementen zijn ook verbluffend. Paco Murillo, de grootvader van Esteban, kwam naar België om er in de steenkoolmijnen te werken, en hij bracht Esteban de passie voor de flamenco bij. Maar Esteban klinkt daarbij als een doorleefde flamencozanger die al generaties lang lijkt te zingen. Hij is geen purist, terwijl hij wel de pure passie van de flamenco overbrengt.

PROGRAMMA FLAMENCOFESTIVAL
Middag:
15.00 – 16.00 uur Encuentros & Erminia Fernández Córdoba
17.00 – 18.00 uur Luna Zegers & Vicente Santiago – Entre Dos Mundos
Avond:
20.00 – 21.00 uur Myrddin de Cauter-trio

Het randprogramma (i.s.m. Marianne de Bil) wordt binnenkort bekend gemaakt.

KAARTEN
Voor het Flamencofestival zijn er t/m donderdag 20 december early-bird dagkaarten (passe-partout) kaarten verkrijgbaar. Vanaf vrijdag 21 december gaan de reguliere dagkaarten (passe-partouts) en losse kaarten in de verkoop via onze website of aan onze kassa.

t/m donderdag 20 december:
– Early-bird dagkaarten: € 21,50

Vanaf vrijdag 21 december:
– Middagprogramma: € 12,50
– Avondprogramma € 15,50
– Dagkaart (passe-partout): €23,50

#deontmoeting

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden