sluit

Flamencofestival (middag)

De Ontmoeting
Festival

Op zondag 20 januari staat LUX in het teken van de flamenco. Het Flamencofestival laat alle aspecten van de flamenco samenkomen en is die dag dé ontmoetingsplek voor nieuwsgierigen, amateurs en professionals.

Met een relaxte, open, gastvrije sfeer. Met optredens van duo Encuentros & Erminia Fernández Córdoba, Luna Zegers & Vicente Santiago en het Myrddin de Cauter-trio, een workshop van Marianne de Bil, Spaanse drankjes & hapjes in ons café en een expositie van Flamenco-pentekeningen.

PROGRAMMA FLAMENCOFESTIVAL
Middag:
15.00 – 16.00 uur Encuentros & Erminia Fernández Córdoba
17.00 – 18.00 uur Luna Zegers & Vicente Santiago – Entre Dos Mundos
+ aansluitend een korte flamenco-workshop door Marianne de Bil in het café
Avond:
20.00 – 21.30 uur Myrddin de Cauter-trio

KAARTEN
Er zijn dagkaarten of losse kaarten voor het middag- en/of avondprogramma verkrijgbaar aan de kassa van LUX of via onderstaande links:
– Middagprogramma: € 12,50 (UITVERKOCHT)
– Avondprogramma € 15,50 (UITVERKOCHT)
– Dagkaart: € 23,50 (UITVERKOCHT)

EXPOSITIE FLAMENCO-PENTEKENINGEN
Tijdens deze festivaldag exposeert Marianne de Bil een selectie van haar pentekeningen van flamencodansers. Met een toegangskaartje voor het festival kun je ook gratis deze tentoonstelling bekijken. De pentekeningen zijn ook te koop.

ENCUENTROS & ERMINIA FERNÁNDEZ CÓRDOBA
Encuentros: Jessica Achten (dans), Tijn van der Sanden (gitaar)
Erminia Fernández Córdoba (zang)

Danseres Jessica Achten en gitarist Tijn van der Sanden vormen sinds 2013 het flamenco-duo Encuentros. Ze treden graag samen op met gastartiesten. Tijdens het Flamencofestival treden ze op met zangeres Erminia Fernández.

Jessica Achten was in haar jeugd veel met dans bezig en won toen al choreografiewedstrijden. Na haar middelbare school raakte ze gefascineerd door flamenco en studeerde ze aan de dansopleiding van ArtEZ. Tegenwoordig heeft Jessica haar eigen flamencoschool Espacio Flamenco Encuentros in Eindhoven. Ze treed regelmatig op: met Tijn van der Sanden in Encuentros en in andere samenstellingen is ze danseres bij Samadhi Dance Company.

Tijn van der Sanden volgde al vroeg gitaarles en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde vijf jaar in het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest en studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam. Later begeleidde hij lessen aan flamenco-dansschool El Candil te Eindhoven. Tegenwoordig geeft Tijn les op verschillende muziekscholen en heeft hij zijn eigen GitaarschoolTijn. Ook begeleidt hij danslessen van Jessica Achten en componeert hij eigen muziek.

Erminia Fernández Córdoba brengt al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Met haar kleurrijke stem weet ze haar publiek altijd te raken en laat hen verlangen naar meer. In de afgelopen jaren heeft zij meegewerkt aan verschillende cd’s en opgetreden in de meeste Nederlandse theaters.

LUNA ZEGERS & VINCENTE SANTIAGO – ENTRE DOS MUNDOS
Luna Zegers
(zang)
Vincente Santiago (gitaar)

Luna’s muzikale traject is als een reis. Ze werd geboren in Nederland in een muzikale familie en studeerde jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna reisde ze voor zang- en compositielessen naar de Verenigde Staten en studeerde ze Zuid-Indiase zang in India. Dit bracht haar op het pad van de flamencozang. Ze besloot te verhuizen naar Barcelona en studeerde als eerste buitenlander ooit aan de opleiding flamencozang aan de Escuela Superior de Música de Cataluña. Als zangeres slaat Luna een brug tussen jazz en flamenco. Haar stem is een weerspiegeling van alle plaatsen die haar op haar voortdurende reis betoveren, en waardoor ze zich onophoudelijk laat inspireren om te zingen. In 2017 bracht ze haar eerste boek uit, ‘SOLO‘. Deze autobiografie over haar leven gaat over haar onbezorgde jeugd, de verdrietige jaren waarin ze haar ouders en zus verloor aan ziektes, en de periode van hernieuwde levenslust.

“Op Entre Dos Mundos gutst de passie naar buiten. […] Dat ze alle facetten van de flamencozang beheerst, spat er af in de laatste paar tracks waarin het continu knettert en bliksemt.” Jazzism

Vicente José Santiago volgde klassieke gitaarstudies aan het Conservatorium van Cartagena (Spanje) en is gespecialiseerd in flamencomuziek. Zijn leraren waren enkele van de meest vooraanstaande Spaanse flamencomusici, zoals Manolo Franco en Niño de Pura. In Nederland studeerde hij flamencogitaar aan het Rotterdams Conservatorium. Door de jaren heen speelde Vicente als solist en begeleider van zangers en dansers op grote festivals door heel Spanje. Tegenwoordig is Vicente gevestigd in Nederland en treedt hij op met verschillende projecten, zoals ‘Entre dos Mundos’, of zijn eigen project met muziek van zijn hand. Naast zijn facet als concertmuzikant is Vicente ook gitaarleraar en heeft hij zijn eigen flamenco-tablao (een flamenco-club), genaamd ‘Tablao Flamenco Los Canasteros’.

AVONDPROGRAMMA: MYRDDIN DE CAUTER TRIO
Lees hier meer over het avondprogramma met gitarist Myrddin de Cauter, danseres Saïdjah Galo en zanger Esteban Murillo.

#deontmoeting

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?