sluit

Floor Houwink ten Cate | Frascati Producties

Dance Me to the End of Love

Samen met one-woman-operacomponist, -orkest en -koor Annelinde Bruijs bouwt Floor Houwink ten Cate met Dance Me to the End of Love verder aan een eigen pop-art-opera, waarin ze met de talentvolle actrice Charlie Chan Dagelet de klassieke vorm transformeren tot extreem vormgegeven, grote en kwetsbare gebaren.

Als geliefden trouwen, vieren we feest. Als ze sterven, nemen we afscheid. Maar wat doen we als ze uit elkaar gaan? Dance Me to the End of Love is een muzikaal scheidingsritueel waarin geliefden hun gedeelde en eigen leven vieren en hun break-up(s) bewenen, en omgekeerd. Floor Houwink ten Cate haalt daarvoor het meest gedateerde romantische ballet, Het Zwanenmeer, door de mangel en vertelt zo een verhaal over de complexiteit van (zelf)liefde, falen en partner- en ouderschap in onze patriarchale en kapitalistische samenleving.

Floor Houwink ten Cate maakt voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, opera en film. Eerder maakten Bruijs en Houwink ten Cate de uitstekend ontvangen voorstellingen Merkel, One Man Show en Sea of Silence. Actrice Charlie Chan speelde in verschillende theaterproducties van o.a. Toneelgroep Oostpool, Internationaal Theater Amsterdam en Theatergroep Suburbia en is bekend van vele films en tv-series, zoals Penoza, Mocro Maffia, Zusjes, A’dam – E.V.A., Homies en Dirty Lines (Netflix).

 • Wat een rollercoaster dit stuk! Als vormonderzoek tussen fysiek theater en opera geslaagd, een enorme prestatie ook van de acteurs.
   Theaterkrant over ‘Sea of Silence’
  • Regisseur Floor Houwink ten Cate giet een verhaal over huiselijk geweld in een vervreemdende vorm. (…) Het drama komt aan als een mokerslag.
   NRC over ‘Sea of Silence’
  • Het razendknappe, fysieke spel, met ronduit gevaarlijke botsingen en Harings prachtige tekstbehandeling, verlenen deze voorstelling een gruwelijke schoonheid.
   De Volkskrant over ‘Sea of Silence’

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?