sluit

Frascati Producties & Charli Chung

Wolven huilen niet alleen
#ietsmetfilm
#jongehonden

Geïnspireerd op de documentaire The Wolfpack van Crystal Moselle maakte de jonge, getalenteerde theatermaker Charli Chung de voorstelling Wolven huilen niet alleen, over vriendschap, rivaliteit, de naakte waarheid en opgroeien ‘against all odds’.

In Wolven huilen niet alleen – gebaseerd op de geruchtmakende documentaire The Wolfpack – zien we vier broers die vijftien jaar lang door hun ouders worden binnengehouden. Ze houden zich staande via de vijfduizend dvd’s – Pulp Fiction, Lord of the Rings, The Dark Knight – van hun vader. Uit cornflakesdozen en yogamatten bouwen ze filmsets en spelen hun favoriete films scène voor scène na. Kan je met fantasie de werkelijkheid te lijf gaan?

CHARLIE CHUNG
De Italiaans-Nederlandse Charli Chung (1995) is talig, energiek en schaamteloos romantisch. Met zowel nieuwe als bestaande teksten ontwikkelt hij eigentijds repertoire waarbij zijn acteurs centraal staan. Tragische, overdadige maar altijd liefdevolle portretten over de complexiteit van het mens-zijn. Charli Chung studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met The Dreamers. Daarna maakte hij bij Frascati Producties what we talk about when we talk about love (2017), Bij jou begin ik (genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2018) en Don Caravaggio (geselecteerd voor het TheaterFestival Vlaanderen 2019). Bij Toneelgroep Oostpool maakte hij o.a. KIDS en Alles wat liefde is. Vanaf 2021 wordt Chung een van de huisregisseurs van Toneelgroep Oostpool. In januari 2021 komt bij Frascati Producties in coproductie met Toneelgroep Oostpool De Profundis (Uit de diepte roep ik) uit, gebaseerd op een lange en vurige liefdesbrief van Oscar Wilde.

NOMINATIE PIKET KUNSTPRIJZEN
Sinds het najaar van 2014 worden in Den Haag de Piket Kunstprijzen uitgereikt in de categorieën schilderkunst, toneel en dans. De prijzen zijn bestemd voor professionele jonge, veelbelovende kunstenaars in elk van deze disciplines. De winnaars ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro per persoon en loopbaanadvies van de vakjury. Charlie Chung is genomineerd voor de Piket Kunstprijzen in de categorie toneel: “Er stroomt Haags bloed door mijn aderen en van m’n accent kom ik nooit meer af. (…) Om genomineerd te worden voor zo’n grote Haagse Kunstprijs is een enorme eer.”

frascatiproducties.nl / #ietsmetfilm #jongehonden

 • ‘De voorstelling barst van de energie, van spel- en maakplezier en van de creativiteit van karton en ducttape.’
   Het Parool
  • ‘The Wolfpack’ als voorstelling is een lekker brutaal en expressief schouwspel’
   Trouw
  • ‘Hoe groter de filmkennis bij de toeschouwer, hoe groter het plezier omdat dan al die citaten opeens op hun plek vallen.'
    Noordhollands dagblad
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

   Ja, graag!

   jouw voorkeur

   Aanmelden