sluit

Frascati Producties & Emke Idema

This Can't Happen

Hoe word je fantasierijk? Wat gebeurt er als je alles wat normaal gezien belangrijk is, links mag laten liggen? Wat als we gezamenlijk ongegeneerd fantaseren in een theatraal spel?

 

This Can’t Happen wil ruimte maken voor het onwaarschijnlijke, fabuleuze, tergende, vrolijke, belachelijke, magische en onaangepaste. Samen verkennen we de praktijk van ongewoon denken door deze collectief te beoefenen. This Can’t Happen is een verbeeldingsexperiment. In dit prikkelende theatrale spel zoekt het publiek de grenzen op van het voorstelbare: voorbij wat waar is; voorbij wat waarschijnlijk is; voorbij wat politiek correct is. Welke alternatieve verhalen schuilen er achter de beelden uit ons collectieve geheugen? Kunnen we, behalve het dominante en gekende verhaal, nog andere werkelijkheden belichten? En wat doet dat met ons? Laten we eens de tijd nemen om de onmogelijkheden op ons pad nader te bekijken.

‘‘Gewoontes maken een groot deel van de wereld onzichtbaar.’ Dat is een zin die theatermaker Emke Idema ooit las. Over die gewoontes, als beperkingen van de verbeelding, gaat haar nieuwe voorstelling This Can’t Happen, want ze wil het onzichtbare zichtbaar maken voor het publiek.’ Lees hier de hele voorbeschouwing in het NRC.

“Iedereen dacht dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat nog niet wist” – Epictetus

Emke Idema maakte eerder onder andere Stranger (2012) en Rule (2014), die beiden enthousiast werden onthaald door publiek en pers: “Meesterlijk concept met riskante kantjes”, de Volkskrant over Stranger. “Een spel dat de grenzen aftast”, Theaterkrant over Rule.

www.emkeidema.nl

  • [...] heel mooi om een groep onbekende individuen in een theaterzaal aan het fantaseren te krijgen. Dat is al heel wat in een wereld waarin tijd schaars is en de beelden van allerlei schermen ons het zicht benemen op de beelden die we in ons eigen hoofd kunnen oproepen
    Theaterkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden