sluit

Frascati Producties & Jouman Fattal

Limbo
#jongehonden
#vrouwenpower

Limbo is een dramatische komedie over hoe vrouwen sterven: zoals het leven zelf. Theatermaker Jouman Fattal stort zich, tijdens haar zoektocht naar universele vrouwelijke kracht, in een achtbaan.

Samen met schrijver Marijke Schermer, actrice Tine Cartuyvels en eindregisseur Casper Vandeputte creëert zij een wervelend stuk over hoe vrouwen leven en sterven. Groots lijden en smartelijk huilen worden afgewisseld met trivialiteiten. Een klaagzang gaat over in een redevoering. Grappen, spraakverwarringen en misverstanden blazen lucht in dit niemandsland tussen dood en leven, in een stuk dat laveert tussen absurdisme en activisme.

Mary en Mary stierven in 1850 en 2018, op dezelfde datum, op de dag af even oud, op dezelfde plek en onder dezelfde gruwelijke omstandigheden: zij werden verkracht, gewurgd en in een greppel achtergelaten. En nu zijn ze hier, waar dat dan ook is. Het lijkt op geen enkele andere plek die ze kennen, maar zijzelf lijken wel vertrouwd veel op zichzelf. Uit een luidsprekertje klinkt een stem: er is sprake van een administratieve fout. Dezelfde dood is per abuis tweemaal uitgereikt. De stem spoort Mary en Mary aan hun tweelingschap nader uit te pluizen.

Ergens in de ruimte staat een boom die het verstrijken van de tijd aangeeft. En hoewel het erop lijkt dat ze hier niet weg kunnen, melden zich wel voortdurend andere dolende zielen: ook zij vragen zich af of hun dood niet per ongeluk te vaak is toegediend. Zelfmoordenaressen, kraambeddoden en geëxecuteerden treden aan, maar ook eendimensionale personages uit het toneelrepertoire komen verhaal halen uit onvrede met hun oppervlakkige, weinig geestrijke bestaan. Wat is een uniek leven? Neutraliseert de dood ons allemaal tot slechts lid van eenzelfde familie? En wie is die stem eigenlijk? Wordt het niet eens tijd om in opstand te komen?

“Een overtuigend verlangen naar leven tussen witte grafbloemen” Theaterkrant

frascatitheater.nl / #jongehonden #vrouwenpower

GEWIJZIGDE CAST
Wegens een onverwachts aanhoudende hernia kan Nastaran Khorasani helaas niet langer meewerken aan de voorstelling Limbo van Frascati Producties & Jouman Fattal. Gelukkig hebben we in Tine Cartuyvels een goede vervanger gevonden. Cartuyvels studeerde in 2013 af aan de toneelacademie Maastricht en speelde sindsdien in diverse theater-, film- en televisieproducties zoals Brasserie Valentijn, Papadagen, A’dam & E.V.A. en Dansen op de vulkaan. De van origine Vlaamse Cartuyvels speelt met een groot vormbewustzijn, maar beschikt tegelijkertijd over een bijzonder komisch talent. Daarmee is ze de blonde evenknie van Jouman Fattal. Limbo dat laveert tussen activisme en absurdisme wordt een dramatische komedie over vrouwenlevens.

  • Limbo ontrolt zich als interessante performance over vrouwelijk lijden en tegelijkertijd ook de vrouwelijke veerkracht
    De Volkskrant
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden