sluit

Frascati Producties & Toneelgroep Oostpool

La Pretenza
#aanboduithetoosten
#jongehonden
#mooiewoorden
#topcast

Met La Pretenza creëren Jan Hulst & Kasper Tarenskeen een epos over de ondergang van een feodale wereld. Met vader Kees Hulst in de hoofdrol.

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen schrijven en regisseren stukken over het epische en het alledaagse. Schrijvers- en regisseursduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen staan bekend om hun unieke aanpak van grote thema’s, een verfrissende mash-up van het epische en het alledaagse, melodrama en ironie, filmische beelden en droogkomisch spel. Met een feilloos gevoel voor ironie nemen ze prangende levensvragen onder de loep.

Met La Pretenza creëren zij een epos over de ondergang van een feodale wereld, gebaseerd op de klassieker ‘Il Gattapardo’ (Di Lampedusa, 1958). Kees Hulst (vader van) speelt Don Fabrizio, die moet toezien hoe het rebellenleger van generaal Garibaldi korte metten maakt met alles waar de Italiaanse adel voor staat. Veel zal er niet overblijven van de roman (Tomasi di Lampedusa, 1958), noch van de film (Visconti, 1963). Hulst & Tarenskeen grijpen het verhaal aan om het over belangrijke dingen te hebben: Oorlog, liefde, decadentie, tranen, Italiaanse fashion, en gedachten over volk versus elite.

frascatiproducties.nl / #topcast #jongehonden #mooiewoorden #aanboduithetoosten

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden