sluit

Frascati Producties & Floor Houwink Ten Cate

City of Silence

City of Silence van Frascati Producties en Floor Houwink Ten Cate is een filmische voorstelling over iets dat alleen in extreme gevallen het nieuws bereikt: mentaal en fysiek geweld in (intieme) relaties.

Gebaseerd op waargebeurde verhalen, wetenschappelijk onderzoek, documentaires, romans en Hollywoodfilms vertellen drie acteurs in 99 scènes een verhaal waarin het perspectief op dader- en slachtofferschap constant kantelt. In een keuken, een slaapkamer, een badkamer en bij de psycholoog op de bank zoeken geliefden, ouders en kinderen de grenzen van controle, chantage, onderdrukking en geweld op.

Over Floor Houwink ten Cate

Theatermaker Floor Houwink ten Cate (1987) maakt documentair-filmische voorstellingen over hedendaagse iconen, ongeziene fenomenen en persoonlijke gewetensvragen. Na een bachelor aan de Nederlandse Filmacademie studeerde ze af aan de Universiteit Utrecht met een master Theatre Studies. Ze werd Nieuwkomer bij Orkater en was sinds 2015 artistiek kernlid van het collectief Nineties Productions waarmee ze o.a. de voorstellingen Untitled, 2017 (BNG Bank Theaterprijs), Noir (2017) en Billy the Kid (2018) maakte. Daarnaast was ze meermaals regieassistent van Boogaerdt/VanderSchoot, deed de eindregie van Permanent Destruction: The HM Concert van Naomi Velissariou (Theater Utrecht, 2019) en de regie van de electro-opera Merkel (Nineties Productions & Orkater, 2019). De overstap naar Frascati Producties maakt Floor om zich te kunnen focussen op haar eigen artistieke ontwikkeling.

‘De jongste feministische golf klotst onvermijdelijk over de planken’ de Volkskrant critici kiezen Merkel als één van de top tien voorstellingen van 2018/2019

‘Merkel is een bijzonder boeiend vat van tegenstrijdigheden: tussen onnadrukkelijkheid en spektakel, tussen idealisme en pragmatisme en tussen hyperintelligente dramaturgie en politieke naïviteit’ Theaterkrant over Merkel

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?