sluit

Freek Vielen

De Aankomst van de Titanic

Sicilië, nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester.

 

Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.
Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw en kinderen hem verlaten hebben wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten.

Met dank aan: Stichting War Requiem – Bridge to the Future

www.denwtijd.be 

www.denieuweoost.nl

  • De Aankomst van de Titanic is weloverwogen en gebalanceerd, een volwassen voorstelling die een beroep doet op je brede ontwikkeling en je status als wereldburger. De Aankomst van de Titanic is literatuur op de planken en tegelijkertijd heel gewoon: een avond ontspannen luisteren naar een theatertroubadour.
    De NWE Tijd
  • Een verhalende voorstelling die vermakelijk is zonder vlak te zijn, intelligent zonder hoogdravend te worden.
    Nederlands Dagblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden