sluit

George & Eran Producties

George en Eran worden Veganisten

George & Eran worden veganisten is een duurzame klimaat komedie over voedsel. George & Eran omarmen samen met twee vrouwen (zelfs daarin zetten ze hun beste beentje voor!) hun verantwoordelijkheid. Ze kijken elkaar recht in de spiegel. Ze belichten hun tekortkomingen, sporen elkaar aan en worden met hun sierlijke neuzen op de feiten gedrukt. Niemand zal worden gespaard.

IJskappen smelten, dieren sterven uit bij de vleet en vreemde virussen springen over naar de mens. Kortom, de wereld staat weer eens in brand. Het is tien óver twaalf en de klok die tikt maar door.
Om moedeloos was te worden, ware het niet dat de twee wereldverbeteraars weer eens in actie besloten te komen. Dit keer richten ze hun pijlen op de bio-industrie, het klimaat en misschien zelfs op de walvissen.

Als twee mannelijke Greta Thunbergs, offeren ze hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. De twee mediterrane carnivoren laten voor eens en voor altijd het vlees links liggen. Een maiskolf ingevlogen uit Senegal Komt hun keuken niet meer in en een dag niet gedemonstreerd is een dag niet geleefd.

Ze moeten wel, ze hebben geen keus, want net vader geworden gaat het niet langer over hun toekomst maar over die van hun kinderen. Dus zullen zij van nu af aan het goede voorbeeld geven. Ook al worden ze bespuugd, gehaat en vernederd. Alles zullen zij geven voor een betere wereld.

In deze duurzame klimaat komedie omarmen George & Eran samen met twee vrouwen (zelfs daarin zetten ze hun beste beentje voor!) hun verantwoordelijkheid. Ze kijken elkaar recht in de spiegel. Ze belichten hun tekortkomingen, sporen elkaar aan en worden met hun sierlijke neuzen op de feiten gedrukt. Niemand zal worden gespaard.

Want zoals de bijbel het ons zo mooi verteld, Wij allen zijn schuldig.

 • George en Eran worden veganisten is scherp schurende stand up
  Scenes
 • In de onderlinge dynamiek bij George & Eran zit knap het complete klimaatdebat vervat
  De Volkskrant
 • De nieuwe voorstelling van een van de leukste en relevantste theatergroepen van nu
  De Volkskrant
 • George en Eran worden veganisten is een conflict waarin de tegenstrevers net iets te nadrukkelijk anderen nodig hebben om ruzie te krijgen
  Dagblad van het Noorden
 • In hun voorstelling nemen de makers klimaatfanatici op de hak, maar intussen zetten ze het publiek wel aan het denken
   Trouw
  • George en Eran als veganisten hilarisch en genuanceerd
    NH dagblad

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?