sluit

George & Eran Producties Laatste kaarten

George & Eran worden racisten
#vijftigtintenmens

George & Eran willen hun steentje bijdragen aan een betere wereld. In deze actuele komedie zoeken de vrienden naar de (on)mogelijkheid om er bij ongelijkheid en discriminatie samen uit te komen.

George & Eran willen het juiste doen, aan de goede kant van de geschiedenis staan, tolerant en begripvol zijn. En dus vragen ze zich hardop af waarom vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen, waarom de politie nog steeds etnisch profileert en wat het juiste standpunt is in de #MeToo discussie. Vervaagt de Nederlandse identiteit? En waarom is Zwarte Piet eigenlijk nog niet van kleur veranderd?

Maar deugen is tegenwoordig lang niet zo makkelijk als het lijkt. Want hoe hard je ook probeert om goed te doen, er is altijd wel iemand die zich beledigd voelt. In deze brandend actuele komedie zoeken de bruine vrienden samen met het witte zangduo Nordgrond naar de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie. Met een flinke dosis vrolijke boosheid. Want George & Eran zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

georgeeneranproducties.nl / #vijftigtintenmens

 • In welke pijnlijke positie ze elkaar ook manoeuvreren, van white privilege tot spinning jew en van lelijkste tot zieligste, de opeenstapeling van aperte beledigingen zit zo slim in elkaar, inclusief veelzeggende ballades, dat iedere gedachte (uitgesproken of niet, goedbedoeld of kwaadaardig), een splinterbommetje wordt.
  de Volkskrant
 • Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George en Eran worden racist is actueel theater op het scherp van de snede
  NRC- Handelsblad
 • Lachen op het slagveld van de diversiteit.
  Theaterkrant
 • Een vrolijke komedie ontpopt zich al snel tot een pijnlijke satire op het huidige tijdgewricht, waarin het eigen gelijk ten koste gaat van alles en iedereen. Een hit op Oerol en vanaf januari te zien in de theaterzalen.
  Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden