sluit

Guilherme Miotto & Corpo Máquina Bijgeboekt

Portraits
#crossover

Met Portraits nodigt Corpo Máquina je uit om de portretten van acht jonge mensen te zien. Als mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn.

Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt niet juist ook de blik van een ander wie je kan zijn. Vijf danseressen en drie jongens van de straat. Voor de ogen van hun publiek tasten ze elkaar belevingswereld af. Feilloos informeren de academisch getrainde dansers-lichamen en de door het leven opgeleide jonge mannenlijven elkaar over wat eider met zich meedraagt. Zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, onrust en lef. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een verlangen naar vrijheid en geborgenheid.

Portraits is een avondvullende cross-over tussen uiteenlopende dans-en bewegingsvormen. De voorstelling past in een serie voorstellingen die choreograaf Guilherme Miotto maakt met autodidacten van de straat. In Portraits brengt hij voor het eerst onbevangen en geschoolde performers samen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden