sluit

Het Zuidelijk Toneel

De vrouw die de honden eten gaf
#jongehonden
#mooiewoorden
#vijftigtintenmens

In de theatervoorstelling De vrouw die de honden eten gaf gaan actrice Marie Louise Stheins en regisseur Julie Van den Berghe op zoek naar wat Michèle Martin, de ex van Marc Dutroux en de vrouw die twee kinderen had laten verhongeren, bezielde.

In de zomer van 2012 werd België opgeschrikt door het nieuws dat Michèle Martin vervroegd zou vrijkomen na zestien jaar in de cel. In de pers werd zij de meest gehate vrouw van het land genoemd, de vrouw die twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven, terwijl ze wél haar honden voedde. Haar daden – of gebrek aan daadkracht – leken onvergeeflijker dan die van haar echtgenoot: moordenaar en verkrachter Marc Dutroux.

De roman ‘De vrouw die de honden eten gaf’ zette België in 2014 weer op stelten. Om het onbegrijpelijke te doorgronden probeerde schrijfster Kristien Hemmerechts zich in Martin te verplaatsen. Ze stelde haar niet voor als een monster, maar als een heel gewone vrouw. Een angstige, egoïstische, labiele vrouw, maar ook een toegewijde moeder en dochter. Theo d’or- en Gouden Kalf-winnares Marie Louise Stheins was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts. In Julie Van den Berghe vindt ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. Indringend theater, dat staat vast.

hzt.nl / #jongehonden #mooiewoorden #vijftigtintenmens

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden