sluit

Het Zuidelijk Toneel

De vrouw die de honden eten gaf
#jongehonden
#mooiewoorden
#vijftigtintenmens

In de theatervoorstelling De vrouw die de honden eten gaf gaan actrice Marie Louise Stheins en regisseur Julie Van den Berghe op zoek naar wat Michèle Martin, de ex van Marc Dutroux en de vrouw die twee kinderen had laten verhongeren, bezielde.

Één van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Michelle Martin werd de meest gehate vrouw van België, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Een true crime op het toneel; met schokkende details uit Martin’s verleden en haar relatie tot ‘het beest van België’.
Theaterbewerking naar het controversiële boek ‘De vrouw die de honden eten gaf’ van Kristien Hemmerechts, uit 2014. Uitgegeven twee jaar na de (voorwaardelijk) vrijlating van Martin. Hemmerechts probeert zich in Martin te verplaatsen op basis van feitelijke getuigenissen en documenten. Een karakterschets van een apathische vrouw. Zij die, na een traumatische jeugd, toch moeder van drie kinderen werd, met een man als Dutroux.

Theo d’or- en Gouden Kalf- winnaar Marie-Louise Stheins, was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wilde de tekst op het podium brengen. In Julie Van den Berghe, winnaar van de Ton Lutzprijs 2010 en Cutting-Edge-award voor Een lolita, vond ze een regisseur die de uitdaging aandurfde.

Marie-Louise kruipt in de huid van Michelle en daarmee onder de huid van de theaterbezoeker – kippenvel gegarandeerd.

hzt.nl / #jongehonden #mooiewoorden #vijftigtintenmens

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden