sluit

Het Zuidelijk Toneel & Alles voor de Kunsten

Casting the pass
#ietsmetfilm
#jongehonden
#vijftigtintenmens

Waar macht is, is misbruik nooit ver weg. Voortbordurend op de #MeToo-beweging en geïnspireerd door de film The Pass onderzoekt regisseur Bram Jansen in Casting The Pass de relatie tussen dader en slachtoffer van machtsmisbruik.

De film The Pass van John Donnely toont hoe een ogenschijnlijk romantische alsook erotische interactie tussen twee jonge voetbalprofs grote invloed heeft op het leven en de carrière van één van hen. Het is het uitgangspunt voor een nieuwe voorstelling, waarvoor Jansen – dichtbij het vuur en onderdeel van het systeem dat misbruik tot nu toe mogelijk maakte – put uit eigen ervaringen en die van zijn omgeving.

#METOO
Casting The Pass is geen afrekening met #Metoo beschuldigden, noch praat het grensoverschrijdend gedrag goed. Na de schok van de onthullingen, de mediahype en het gegniffel, is het tijd voor empowerment. Het is een poging het complexe thema invoelbaar en inzichtelijk te maken en een pleidooi voor het herzien van machtsstructuren en moraal.

Piet Menu: “Casting The Pass is een oefening om complexe zaken complex te laten en uiteindelijk toch ons rechtvaardigheidsgevoel te laten spreken.”

hzt.nl / #ietsmetfilm #vijftigtintenmens #jongehonden

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden