sluit

Het Zuidelijk Toneel & New Dutch Connections

Achttien
#jongehonden
#oorlog&vrede
#vijftigtintenmens

De achttiende verjaardag van een in Nederland geboren jongere, ziet er ongeveer zo uit: je mag alcohol drinken, autorijden en stemmen. Je bent vrij. Maar als je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen is dat heel anders.  Achttien zoomt in op een ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld.

De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je 18 wordt. Je moet dan terugkeren naar het land van oorsprong of wegvluchten in de illegaliteit. Ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid. Geïnspireerd op de verhalen van jonge vluchtelingen, minder- én meerjarig, legaal én illegaal, maakt regisseur Bram Jansen samen met Bright O. Richards een voorstelling over de donkere kant van het 18e verjaardagsfeest van gevluchte jonge mensen in Europa.

Voor het derde jaar op rij werkt Het Zuidelijk Toneel in Brabant samen met New Dutch Connections om nieuwkomers in Nederland aan de hand van theater te helpen hun toekomstdromen te formuleren. De acteurs die meewerken aan deze voorstelling worden 13 weken lang workshopbegeleider om zo verhalen en ervaringen over 18 worden te verzamelen.

hzt.nl / newdutchconnections.nl / #oorlog&vrede #jongehonden #vijftigtintenmens

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden