sluit

Lucas De Man & Het Zuidelijk Toneel

De man in Azië
#crossover
#hoeoverleefik
#vijftigtintenmens

Wat weten en begrijpen wij nou eigenlijk van Azië? De Man in Azië van Lucas De Man & Het Zuidelijk Toneel is een interactieve ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

Er valt heel wat te leren, zowel economisch als cultureel. Op hoofdpijndossiers waar wij grijze haren van krijgen, hebben onze Aziatische tijdgenoten al een antwoord.  In De Man in Azië ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei. Lucas de Man reisde met een cameraploeg 6 weken lang langs deze 6 megasteden. Al zijn bevindingen en ervaringen verwerkte hij in De Man in Azië. Je ontdekt hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende wereld. Denk aan overbevolking, klimaatverandering, eenzaamheid, stress en kunstmatige intelligentie. Met manga-animaties en filmmateriaal van onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboedoorbrekende generatie.

De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

hzt.nl / stichtingnieuwehelden.nl / #crossover #vijftigtintenmens #hoeoverleefik

 • Lucas de Man's kunstenaarschap is onlosmakelijk verbonden met zijn maatschappelijke engagement en zijn wil om mensen met elkaar in verbinding te brengen.
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden