sluit

Hotel Modern

De Lange Gang

Met een green screen-studio, maquettes, poppetjes, boomschors en kartonnen dokters nemen de Hotel Makers u mee naar een wereld waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

Minutieus uitgewerkte maquettes, animatiefilm, poppenspel en live muziek, dat zijn de ingrediënten waarmee Hotel Modern de afgelopen decennia naam heeft gemaakt. Het gezelschap won vele prijzen en speelt haar voorstellingen over de hele wereld.

De Lange Gang wordt gemaakt en gespeeld door de vaste kern van Hotel Modern: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker en Herman Helle. Ze worden bijgestaan door beeldend kunstenaar Heleen Wiemer en componist Reinier van Houdt. Herman Helle maakt een live-video installatie, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt componeert en speelt muziek.

Over Arlène Hoornweg

Arlène Hoornweg verbeeldt het verhaal van een moeder en haar dochter. Als de dochter na een operatie ontwaakt uit de narcose lijkt ze niet meer op haar vroegere zelf. Ze fantaseert over een leven als insect, verlaat haar moeder en verdwijnt in het bos…

Over Pauline Kalker

Pauline Kalker liet zich inspireren door het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en betreedt een wereld van papieren animaties waarin ze een zoektocht onderneemt naar haar ongeboren kinderen, en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?