sluit

Hotel Modern

Ons Wereldrijk
#crossover
#oorlog&vrede
Language No Problem

Hotel Modern maakt magisch objecttheater waarin zelfgemaakte poppetjes, film, alledaagse voorwerpen, beeldende kunst en muziek op ingenieuze wijze worden samen gebracht. In Ons Wereldrijk richt de groep haar blik op de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’.

Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. We dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. Op een groot scherm komen de eilanden en hun bewoners tot leven.

Het verhaal begint in 1597 als het eerste Nederlandse schip arriveert. Er worden handelsposten gesticht, die uitgroeien tot steden. We volgen het gewelddadige spoor van de ondernemende Nederlanders, die zich in driehonderd jaar het hele eilandenrijk toe-eigenen en uiteindelijk na een bloedige guerrilla-oorlog het land weer verlaten.

Hotel Modern werd wereldberoemd met De Grote Oorlog en Kamp, waarin respectievelijk de loopgravenstrijd uit de Eerste Wereldoorlog en het leven en sterven in een nazikamp worden verbeeld.

HOTEL MODERN WINT OEUVREPRIJS
Theatergroep Hotel Modern wint dit jaar de Wim Meilinkprijs, de tweejaarlijks uitgereikte oeuvreprijs van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel. ‘Grootheden van de kleine schaal’, noemt de jury het makersdrietal van Hotel Modern. Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker hebben in 20 jaar een oeuvre opgebouwd. ‘Hotel Modern vertaalt de grote mensenwereld in het kleine alledaagse’, schrijft de jury. ‘Onze diepste angsten en verlangens worden teruggebracht naar de hanteerbaarheid van een houtje en een touwtje. En in die wereld mag de toeschouwer mee en de eigen fantasie en gevoelens de vrije loop laten. Hoe onwaarschijnlijk alledaags en groots is dat.’ Voor hun hele oeuvre krijgen ze nu een onbekend geldbedrag en een plaquette, ontworpen door Jeanne van Midde. De uitreiking vindt plaats op 14 september tijdens het Internationaal Micro Festival in Dordrecht.

hotelmodern.nl / #oorlog&vrede #crossover #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden