sluit

Lowie van Oers & De Nieuwe Oost & Het Zuidelijk Toneel

Over de natuur van de dingen
#aanboduithetoosten
#doordenkertje
#jongehonden

In Over de natuur van de dingen, een reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek lijken te komen, zetten Van Oers en Milius hun samenwerking voort.

Een meisje loopt na een eindexamenfeest naar huis. Ze is klaar om de wereld te ontdekken, maar raakt verdwaald in de wijk waar ze al haar hele leven woont. Ze herkent de straten en de huizen niet meer. Een man ligt wakker in de slaapkamer van een huis dat veel te groot is voor hem en zijn dochter. Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij het idee dat de tijd niet meer gelijkloopt. Hij stapt uit bed, doet zijn sloffen aan, loopt de tuin in en kijkt naar boven. Daar ergens zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook, steeds iets verder weg.

In 2016 schreef en speelde Lowie van Oers de veelgeprezen solo TURING (vijf sterren in de Theaterkrant), een door Suze Milius geregisseerde monoloog over de beroemde wiskundige Alan Turing en de liefde voor het denken.

Suze Milius heeft onlangs op het Nederlands Theater Festival de Erik Vos Prijs uitgereikt gekregen, voor bijzonder talent onder de nieuwe lichting theatermakers.

hzt.nl / denieuweoost.nl / #aanboduithetoosten #doordenkertje #jongehonden

  • Een kleine, liefdevolle en soms iets te ongrijpbare poëtische vertelling over onthecht zijn. [...] Het is de toegankelijkste tekst in een verder fraai gestileerde vertelling.
    De Volkskrant
  • Theatermaker en auteur Lowie van Oers zet verschillende verhaallijnen naast elkaar en laat ze op wonderlijke, magisch-realistische manieren met elkaar botsen, als schepen in de nacht.
    NRC Handelsblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden