sluit

I Compani

Dubbelconcert met Reeds & Deeds

Dit jaar is Paasweekend een Jazzweekend! Op Paaszaterdag (31 MRT) speelt I Compani samen met Reeds&Deeds een voorconcert in LUX. Daarnaast vindt op Paasmaandag (1 APR) in verschillende café’s in Nijmegen-Oost het jazzfestival Easter Jazz plaats.

I Compani & Reeds&Deeds

Het voorconcert van I Compani en Reeds&Deeds is een bijzonder dubbelconcert. Het eerste deel van de avond heeft de titel “à Paris”; een ‘fotofilmconcert’ gebaseerd op Parijse fotografie van vroeger tot nu. Werk van bekende fotografen uit binnen- en buitenland komt voorbij en we zien ook werk van de Nijmeegse fotograaf Flip Franssen. Voor het eerst worden de bijzondere ‘reiskiekjes’ van bandleider, saxofonist Bo van de Graaf openbaar gemaakt. De muziek is een versmelting van Jazz, filmmuziek, Balkan en circusmuziek.

Daarna luisteren we naar Reeds & Deeds, deze bezetting is opvallend; 3 saxofonisten en een ritmesectie. De composities van saxofoonwonder Rahsaan Roland Kirk worden nieuw leven ingeblazen. De helft van de groep speelde jarenlang samen in het Willem Breuker Kollektief terwijl de andere drie hun roots hebben in Nijmeegse groepen van Michiel Braam en Bo van de Graaf.

I Compani: Bo van de Graaf, Friedmar Hitzer, Gert Wantenaar, Leo Bouwmeester, Arjen Gorter, Rob Verdurmen.
Reeds&Deeds: Frans Vermeerssen, Alex Coke, Bo van de Graaf, Arjen Gorter, Makki van Engelen, Michiel Braam

Easter Jazz
Op Paasmaandag (1 APR) vindt in Nijmegen-Oost het jazzfestival Easter Jazz plaats. Pasen kan na deze avond niet meer stuk en het publiek is nu in de juiste mood voor het festival EasterJazz op 2e Paasdag in Oost. In acht kroegen treden van ‘s middags tot bijna middernacht een zestiental top jazzformaties op. Dit zijn veelal bekende en gerenommeerde acts maar ook voor lokaal talent is plaats op het festival. Jazz is een zeer veelzijdig genre en Easter Jazz biedt de bezoeker de mogelijkheid deze muziek in al haar stijlen en facetten en te beluisteren. De kroegen zijn allemaal op loopafstand van elkaar dus plan je eigen route en laat je verrassen door een bonte mix van be-bop, bigband, blues, soul, groove, free jazz en boogiewoogie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden