sluit

Igor Vrebac

Heroes
#aanboduithetoosten
#jongehonden
#vrouwenpower

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam.

Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.

HEROES is de eerste productie onder het dak van Vrebac’s stichting. Het is na Macho Macho en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

HEROES is geheel woordloos en dus verstaanbaar voor allen.

NAGESPREK
Na de voorstelling is er in de zaal een nagesprek met Igor Vrebac, waarbij hij dieper ingaat op de rollen van mannen en vrouwen. Wat is mannelijk gedrag en wat is vrouwelijk gedrag? Hoe zit het met mannen in vrouwenrollen en vrouwen in mannenrollen?

IGOR VREBAC GENOMINEERD VOOR BESTE CHOREOGRAAF
Vorig jaar werd Igor Vrebac tijdens de Nederlandse Dansdagen genomineerd voor de prijs van beste choreograaf. Jaarlijks worden de meest veelbelovende choreografen genomineerd voor deze prijs. In 2016 won Vrebac de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe award voor zijn voorstelling Macho Macho.

denieuweoost.nl / #aanboduithetoosten #jongehonden #vrouwenpower

  • De vrouwen kiezen hun plaats en nemen de ruimte nu echt in: de gouden dansvloer is hun natuurlijke podium. Ze laten zichzelf zien en wisselen blikken van verstandhouding met elkaar. Nu kijken ze ons aan met een zelfverzekerd ‘kijk maar’.
    Theaterkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden