sluit

Inleiding – Toneelgroep Oostpool Laatste kaarten

Verdiepende Inleiding over verslaving

In de theatervoorstelling People, Places & Things volg je de jonge, ambitieuze, knappe actrice Emma. Het lijkt haar voor de wind te gaan, maar ze houdt zich staande op een cocktail van alcohol en drugs. In een afkickkliniek gaat ze het gevecht aan met zichzelf, haar omgeving en de waarheid.

People, Places & Things is geen voorstelling over sec verslaving. Het is een pijnlijk, ontroerend en confronterend stuk over verbinding. De verbinding met jezelf, het leven en je omgeving. Een voorstelling over de moedige stap richting herstel, het loslaten van de hoop op een beter verleden en een tweede kans.

RANDPROGRAMMA: VERBEELDING VERSUS REALITEIT
Daar waar de voorstelling speelt met de verbeelding, is daar ook de realiteit. Iedereen heeft op de een of andere manier met verslaving te maken (gehad). Misschien ben je in herstel of ken je iemand met een verslaving. Tijdens het repetitieproces sprak Toneelgroep Oostpool met bijzondere mensen die hen stuk voor stuk een kijkje in hun leven gaven en samen met hen het randprogramma van People, Places & Things vorm hebben gegeven. Een randprogramma dat meereist met de cast van People, Places & Things. Voorafgaand aan de voorstelling vanavond stellen we hen graag aan je voor.

Bani Da Lima is manager behandelzaken bij Jellinek Minnesota. Hij heeft gedurende het repetitieproces cast en crew een unieke kijk gegeven in de wereld van verslaving en herstel. Jellinek Minnesota helpt mensen met een verslaving uit heel Nederland. Deze behandelmethode is in Amerika ontwikkeld en heet het Minnesotamodel. Dit is ontstaan vanuit de 12 stappen van de zelfhulpgroep AA (Anonieme Alcoholisten). De methode is gebaseerd op spirituele waarden als respect, eerlijkheid, openheid en verbondenheid. Wereldwijd is dit de meest gebruikte behandeling voor verslaving.

Maarten Klaasse is ervaringsdeskundige en twee en een half jaar clean. Om af te kicken heeft hij allerlei therapieën en methoden gevolgd maar vond uiteindelijk bij Jellinek Minnesota belangrijke antwoorden die helpen bij een duurzaam herstel.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden