sluit

Ivgi&Greben

Landscape with Figure
Language No Problem

Landscape with Figure van dansgezelschap Ivgi&Greben is een kleurrijke voorstelling met acht dansers over de schoonheid en de dreiging van de natuur.

We zien de dansers van gedaante veranderen: van mens in dier in materie. In ieder deel van het drieluik ontstaat een ander landschap op het podium: bomen worden geveld, kleurrijke velden baden in het licht. Landscape with Figure is een dansvoorstelling over het samenspel van mens en natuur, verbeeld vanuit verschillende perspectieven.

Thematiek

In het Nederlandse landschap is de hand van de mens duidelijk zichtbaar. Ons bodemoppervlak is gevuld, ingedeeld en met geweld bewerkt. Tegelijkertijd biedt de natuur grootse schoonheid, zoals de weidsheid en de ordening van het polderlandschap onder imposante wolkenluchten. De natuur staat in dienst van de mens, die er ook deel van uitmaakt. Over die twee perspectieven – de mens als natuur en de mens tegen de natuur – gaat Landscape with Figure.

Impact

De voorstelling laat een expressieve en beeldende bewegingstaal zien waarin emotionele werking voorop staat. Ivgi&Greben wil raken en aan het denken zetten. De menselijke conditie wordt op een indringende manier verbeeld: er is levenslust en tederheid maar ook kwaadaardigheid en vernielzucht. Het is meeslepend en biedt het publiek ruimte voor eigen interpretatie en beleving.

Dansgezelschap Ivgi&Greben

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland. Daar waar ze werkten werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld in Moskou waar ze de Golden Mask Award for Best Choreographer in Ballet/Contemporary Dance ontvingen. Vanaf 2021 zijn zij met een eigen gezelschap in Friesland geland. Landscape with Figure is, na Nice To Meet You! en Wasted Skin, de derde voorstelling die Ivgi&Greben als dansgezelschap voor het publiek in Friesland en Nederland maakt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?