sluit

IVGI&GREBEN

We Are in Trouble

De bewegingstaal van Uri Ivgi en Johan Greben biedt vasthoudend verzet tegen de stilstand, met vloeiende composities en poëtisch samenspel. De dansers doen met hun verfijnde lichaamstaal en bezieling een woordeloos beroep op de empathie van het publiek. En dat voel je.

We Are In Trouble van het Israëlisch-Nederlands choreografenduo IVGI&GREBEN, beiden hadden succesvolle danscarrières bij Het Nationale Ballet, laat een groep mannen en vrouwen zien die zich voortdurend verplaatst. Ze lijken op zoek naar een plek om te rusten of misschien een nieuw leven te beginnen. Maar een verleden dat te overweldigend is om bij stil te staan, maakt dat ze steeds in beweging blijven. Zo trekken ze verder, zich nergens aan hechtend, behalve aan elkaar. Er dreigt uitputting, soms paniek. Iemand raakt achterop, er valt iemand, maar toch blijven ze bij elkaar. De groep lijkt veroordeeld om altijd onderweg te zijn en nooit ergens aan te komen.

Na afloop van de voorstelling zal in de zaal een nagesprek plaatsvinden met de makers.

www.ivgi-greben.nl

  • Het is Ivi&Greben van harte gegund een plekje in Nederland te veroveren. Op basis van hun lange staat van dienst en deze overtuigende voorstelling verdienen ze dat zeker.
    Theaterkrant
  • Een rauwe, intense show, waarin de vluchtende mens centraal staat. Ronduit ontroerend is het besluit van We Are In Trouble.
    Leeuwarder Courant
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden