sluit

Jack Wouterse

De Laatste
#topcast
#wiebenik?

Voor deze solo van Jack Wouterse is een indrukwekkend blik theatertalent opengetrokken.

Ooit begon hij als eenzaam circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis via het theater, filmdoek en de beeldbuis, alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met grote overgave en humor zijn verhaal wat nog verteld moet worden. We worden meegenomen in zijn zwanenzang, zijn erfenis voor ons, het publiek waar hij altijd van heeft gehouden.

Ontdaan van realistische conventies laat Jack Wouterse zich in zijn ziel kijken: Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.

OVER JACK WOUTERSE
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere Keefman, Slaaf, Nachtasiel, en dé theaterhit Walden met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin, Noorderlingen en Suzy Q waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack zelf filmmaker en een graag geziene gast in populaire tv-series zoals All Stars en Grijpstra en de Gier. Nu terug in het theater met De Laatste.

allesvoordekunsten.nl / #topcast #wiebenik?

  • Het is origineel, af en toe vervreemdend en ontroerend theater. [...] En magisch is het, in al zijn rommeligheid.
    De Volkskrant
  • De slotmonoloog imponeert. [...] Wouterse is een mateloze man van 61 jaar met een leven vol verslaving achter de rug, maar is al jaren clean. Dat zijn solo dan toch De laatste heet, roept dan ook vragen op die in de voorstelling niet beantwoord worden. Dus wie deze imposante acteur nog eens wil zien..
    Scenes
  • Jack Wouterse speelt deze Jacob in een ontroerende, authentieke monoloog, De laatste. Het is meer dan een retrospectief: het is zoeken naar houvast, het ontraadselen van een complex leven. Wat betekent ouderdom?
    NRC Handelsblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden