sluit

Jef Neve & Band

De Ontmoeting

‘Perfect Spirit Control’: het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt, de gedachte dat je zelf aan het roer staat, een heerlijk gevoel van vrijheid.

Jef Neve (1977) is zo’n muzikant die zich niet in één genre laat vangen. De Belgische pianist en componist maakte in zijn tienerjaren deel uit van een funkband, maakte daarna kennis met jazz en blues en verdiepte zich later ook in klassieke muziek. Al die muziekstijlen komen aan bod op zijn albums en tijdens zijn concerten.

Neve bracht einde 2014 zijn eerste solo-album ‘ONE’ op de markt. Een groot succes, met een tour over de hele wereld die twee jaar zou duren. Maar nu is het, volgens Neve, tijd voor iets anders: een nieuwe cd, ‘Perfect Spirit Control’. En een tournee onder dezelfde titel.

Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en electronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd.

“Ik heb altijd onzettend veel ideeën, zoveel meer dan ik ooit in muziek kan vatten.”
Jef Neve in Jazzism
www.jefneve.com

  • Hartverscheurend lyrische melodieën, sfeervolle arrangementen, groovende ritmiek, deze parel heeft het allemaal.
    Jazzism

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden