sluit

Jelena Kostic

(UN)BOUND & Naar Huis
#crossover
#hoeoverleefik
#ietsmetfilm
#topcast
#vrouwenpower
Language No Problem

Unieke double bill van (UN)BOUND & Naar Huis, waarin dans en film versmelten. “Choreografe Jelena Kostić lijkt een patent te hebben op krachtige, fysieke beelden van hoe een mens zich staande weet te houden”, schreef de Theaterkrant.

Het vernoemde (UN)BOUND verbeeldt het leven als een onophoudelijke marathon waarin de mens (liefdes)relaties aangaat en zichzelf strategieën aanwendt om op de been te blijven. Aanhankelijkheid en onafhankelijkheid, aantrekking en afstoting, tederheid en agressie: de volle complexiteit van menselijke relaties komt aan bod. Soms rauw, dan weer poëtisch, maar altijd radicaal lichamelijk.

De ontroerende dansfilm Naar Huis (2018) combineert de poëtische danstaal van Jelena Kostić met de subtiele, natuurlijke cinematografie van filmregisseur Harrie Verbeek. Hierin verzamelen zich verschillende familieleden rond het sterfbed van vader Theo, gespeeld door Hans Dagelet. De reden van het samenzijn drukt zwaar op hen en zet de familieverhoudingen op scherp. Lukt het ze om nader tot elkaar te komen en elkaar te steunen wanneer het erop aankomt?

OVER JELENA KOSTIC
Stichting Kostić is een klein dansgezelschap uit Tilburg, opgericht in 2009. In plaats van afzonderlijke voorstellingen te produceren, gelooft artistiek leider/choreograaf Jelena Kostić (Belgrado, 1976) in het concept van het overkoepelende project, waarbij één dominant thema meerdere producties in verschillende formaten oplevert: theatervoorstellingen, korte solo’s en duetten, fototentoonstellingen en dansfilms. Een voorstelling wordt vaak uitgebreid met een extra, verdiepend programma. Hiervoor nodigt Jelena lokale artiesten en sprekers uit om hun visie en verhalen te delen over het overkoepelende onderwerp. Dit bleek een sterke troef van Jelena’s cross-community ambities.

Naast dansvoorstellingen maakt de Tilburgse choreografe ook graag dansfilms. In dit artikel van het Brabants Dagblad lees je meer over haar passie voor dans, film en de combinatie van deze twee disciplines.

jelenakostic.com / #ietsmetfilm #vrouwenpower #hoeoverleefik #crossover #topcast #languagenoproblem

  • Kostić lijkt een patent te hebben op krachtige, fysieke beelden van hoe een mens zich staande houdt.
    Theaterkrant
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden