sluit

Jens van Daele’s Burning Bridges

NachtHexen

Met NachtHexen I start Jens van Daele een cyclus over heldinnen, gebaseerd op een Russische eenheid tijdens WOII, die geheel uit vrouwen bestond.

Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij Duitse stellingen. Binnen hun universum plaatst de Vlaamse choreograaf Jeanne d’Arc, maar dan in het nu. Tegen wie zou zij in de huidige tijd ten strijde trekken?

Deze typische Burning Bridges-voorstelling – dans, emotioneel theater en zinderende livemuziek, stevig en zonder pretentie – wordt gebracht door een louter vrouwelijke, internationale topcast.

Voorprogramma
Voorafgaand aan de voorstelling (19.30 uur tot 20.00 uur) vindt in de zaal een voorprogramma plaats in samenwerking met balletschool Daniëlle en dansschool ID-Dance. De leerlingen van deze twee dansscholen brengen hun eigen choreografie ten tonele, en een selectie van deze deelnemers danst een NachtHexen I: Jeanne XS. Toegang tot dit voorprogamma is gratis op vertoon van een ticket voor de voorstelling NachtHexen I

www.jensvandaele.com

  • De geschiedenissen van Jeanne d'Arc en Russische bommenwerpsters wordt subtiel vervlochten tot een pakkend geheel. De vloer is aan vijf danseressen met meisjesachtig lange haren en stoere, krachtige bewegingen.
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden