sluit

Jens van Daele & Burning Bridges

Nachthexen 4 - Battre
#aanboduithetoosten
#crossover
#topcast
#vrouwenpower
Language No Problem

NachtHexen IV: Battre is het vierde deel in een reeks van choreograaf Jens van Daele over ‘sterke vrouwen in straffe tijden’. Moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt vormen hierin de rode draad. Een energiek, theatraal en verstillend dansconcert met live muziek.

Jens Van Daele gooide in 2010 in Europa en Canada hoge ogen met Battre le Fer/Battre le Noir: “Een krachtig, ongepolijst duet.”, aldus de Theaterkrant (★★★★). Nu komt een grondige remake naar Nederland, als vierde deel van de serie ‘NachtHexen’. Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande, twee boegbeelden van het gezelschap Burning Bridges, wijken geen centimeter. Blindelings gooien ze zich in de strijd: oog-om-oog, tand-om-tand. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Voor vele een bekend verschijnsel waardoor dit stuk aankomt.

Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk; een live dansconcert dat afstormt op een remise. Jens van Daele flirt met gevaar in brutale bewegingstaal. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater!

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele zich met zijn gezelschap Burning Bridges op een cyclus waarin de Russische NachtHexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Centraal staan vrouwelijke energie, moed, kracht, doorzettingsvermogen, mededogen en (geen) spijt.

jensvandaele.com / #aanboduithetoosten #vrouwenpower #topcast #crossover #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden