sluit

Jens van Daele’s Burning Bridges

Nachthexen II: La Parisienne
#aanboduithetoosten
#topcast
#vrouwenpower

Met NachtHexen I startte Jens van Daele afgelopen seizoen een cyclus over heldinnen uit de wereldgeschiedenis. Ook in deel twee brengt Van Daele’s collectief een ode aan straffe vrouwen in sterke tijden.

Van Daele baseert de serie op een Russisch nachtbommenregiment, Taman geheten, dat in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen bestond. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden deze nachtheksen tijdens WOII met veel succes Duitse stellingen. In totaal kwamen 30 nachtheksen om in de oorlog. In het eerste deel van deze serie plaatste Van Daele de historische figuur Jeanne d’Arc in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken?

In dit tweede deel focust Van Daele zich op het recente verleden. In Nachthexen II: La Parisienne gaan we terug naar de aanslagen in Parijs op 13 november 2015. Eén van de danseressen was die avond in Parijs en ging de straat op om verslag te doen. De voorstelling kenmerkt zich door krachtige en ingetogen dans, stevig en gevoelig teksttheater en doordringende en verstillende livemuziek. Wederom brengt Van Daele’s immer van bezetting wisselende collectief van dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs en dramaturgen een ode aan straffe vrouwen in sterke tijden.

jensvandeale.com / #aanboduithetoosten #topcast #vrouwenpower

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden