sluit

Julian Hetzel

The Automated Sniper

In deze slimme, gelaagde performance van Julian Hetzel zijn geweld, spel en kunst verweven tot een multidimensionale belevenis. The Automated Sniper sleepte in 2017 de VSCD Mimeprijs binnen en heeft inmiddels een status verworven als ‘must see voor elke theaterliefhebber’.

Welke ethiek kunnen we nog toepassen, nu de sterkste partij zich heeft teruggetrokken van het slagveld en nu oorlog en computergames nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden zijn? In The automated sniper worden twee performers beschoten met een automatisch wapen, door afgevaardigden uit het publiek én op afstand vanuit het Midden-Oosten.

Het is een bijzondere ode aan de (overlevings)kracht en noodzaak van kunst. Deze performance over de kunst van het oorlog voeren wordt letterlijk aan flarden geschoten en ontaardt in een choreografie over de gamificatie van geweld. Een daad van geweld is, meer dan ooit, eerder virtueel dan reëel.

EXTRA: Na afloop van de voorstelling trakteren we jullie op een feestelijk drankje, om samen het glas te heffen op het nieuwe theaterseizoen. Ook kun je napraten met de makers en onze programmeurs ontmoeten.

julian-hetzel.com / #oorlog&vrede

OPENINGSWEEKEND THEATERSEIZOEN 18-19
Van 27 t/m 30 september opent LUX haar theaterseizoen! Deze vier avonden zie je in vogelvlucht haar podiumprogrammering in alle facetten: prijswinnend en spraakmakend theater, topjazz, literaire dans en een hartverscheurend theaterconcert. Een mix van jonge, beloftevolle makers en oude bekenden, die thema’s als diversiteit, feminisme, identiteit en racisme met theater, muziek en dans in nieuw perspectief plaatsen.

Het programma:
DO 27 SEP 20.30 uur – Julian Hetzel
VR 28 SEP 20.30 uur – Eric Vloeimans & Egbert Derix
ZA 29 SEP 20.30 uur – Korzo Producties & Ryan Djojokarso
ZO 30 SEP 16.00 uur – Gert Vlok Nel

  • Hetzel toont de poreuze grens tussen kunst, gamen en oorlog.
    Theaterkrant
  • In The Automated Sniper houdt regisseur Julian Hetzel een theatraal betoog voor geengageerde kunst en tegen moderne schone oorlogsvoering in absentia. In een knappe opbouw transformeert de ruimte van witte galerie waarin twee kunstenaars met objets trouves abstracte sculpturen creeren, tot slagveld met bewegende doelwitten.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?