sluit

Julika Marijn

Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij

In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster Etty Hillesum (1914-1943) weer tot leven. Een ontroerend monument voor een krachtige vrouw.

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven – genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot – spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing van Hillesums werk werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omging met het lijden en hoe ze ondanks alles de schoonheid van het leven bleef zien. Met een hernieuwde blik richt Marijn spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

 • Tot op het laatst behoudt de voorstelling een optimistische toon, en dat is indrukwekkend. Beklemming en hoop gaan samen.
   Theaterkrant
  • Indrukwekkende voorstelling over de laatste jaren van Etty Hillesum.
    NRC
   • Theaterparadijs
    Marijn laat op weergaloze wijze zien wat een bijzondere, jonge vrouw Etty Hillesum is. Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij is een intense, prachtige voorstelling.
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?