sluit

Keren Levi & Yannis Kyriakides

Unmute
#crossover
#doordenkertje
#hoeoverleefik
#mooiewoorden
Language No Problem

In unmute benadrukken choreograaf Keren Levi en componist Yannis Kyriakides de waarde van iedere stem. Een dansvoorstelling met biologerende soundscape, live uitgevoerd door musici van Slagwerk Den Haag.

Daarmee raakt het aan de verontrustende ontwikkeling waarin het recht op vrijheid van meningsuiting wordt ingezet om andere stemmen juist tot zwijgen te brengen. Om dit te verbeelden kent de dansvoorstelling een biologerende soundscape van digitaal bewerkt stemgeluid, live uitgevoerd door twee musici van Slagwerk Den Haag. Je hoort woorden en uitroepen in verschillende talen, universele kreten en fragmenten afkomstig van audio-archieven van uitgestorven talen.

Inspiratiebron voor de makers is Hannah Arendt, een van de belangrijkste politieke denkers van de vorige eeuw. Zij stelt dat een rechtvaardige samenleving het gemeenschappelijke en het individuele belang in evenwicht brengt en dat daarbij de geldigheid van iedere stem cruciaal is.

EXPEDITIEKAART
Op culturele roadtrip door Nijmegen. Met de Expeditiekaart maak je op drie avonden kennis met LUX, de Lindenberg, en de Stadsschouwburg. De podia kiezen voor jou één dansvoorstelling, één toneelvoorstelling en één cabaretvoorstelling. Deze voorstelling van Keren Levi & Yannis Kyriakides is geselecteerd voor de Expeditiekaart. De Expeditiekaart á €45,00 is vanaf donderdag 16 mei te koop via de website van de Stadsschouwburg & de Vereeniging.

kerenlevi.com / #hoeoverleefik #crossover #doordenkertje #languagenoproblem #mooiewoorden

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden