sluit

Kim Karssen / Frascati Producties & De Warme Winkel

Schrödingers hond

Theatermaker en actrice Kim Karssen (1996) is “een van de grootste theatertalenten van haar generatie”, aldus de Volkskrant. Schrödingers hond is een absurdistische solo op het snijvlak van humor en kunst, waarin Karssen de angstige krochten van de fantasie onderzoekt.

“Een originele, nieuwe solo, waarin ze vertelt en laat zien wat een grenzeloze fantasie allemaal kan aanrichten” aldus de Volkskrant ★★★★

‘Ik denk dus ik ben.’ Zo was het toch? Maar wat als je meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan de werkelijkheid? Bestaat die dan nog wel? Geïnspireerd door dit verschijnsel, maladaptive daydreaming, neemt Karssen ons mee naar een abstracte, haast lege ruimte. Op een bezwerende soundtrack belanden we in een fantasierijke en dwangmatige gedachtewereld waar alleen Herman, een oud teletext-machientje, terugspreekt.

  • Kim Karssen is een van de grootste theatertalenten van haar generatie. (…) ‘Schrödingers hond’ is een originele, nieuwe solo, waarin ze vertelt en laat zien wat een grenzeloze fantasie allemaal kan aanrichten.
    de Volkskrant
  • Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie.
      NRC