sluit

Korzo

Dansclick 25
Language No Problem

Tijdens DansClick 25 zie je werk van de winnaar BNG Bank Dansprijs en van Korzo’s huischoreograaf Zino Schat, omlijst door videoportretten van de makers en een ‘Après Danse’.

DansClick presenteert al sinds 2006 de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een tournee aangeboden. Dat zijn altijd mooie avonden, met voorstellingen die worden omlijst door videoportretten van de makers en een Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje.

Naast de winnaar van de prijs, die binnenkort bekend wordt gemaakt, presenteert Korzo Eroica van huischoreograaf Zino Schat. Het stuk gaat over het overwinnen van onderdrukking die voortkomt uit sociale ongelijkheid en het streven naar zelfontwikkeling en groei, waarbij vriendschap en gemeenschap een belangrijke rol spelen. Het stuk zoekt vanuit verschillende perspectieven naar verlichting van pijn en twijfel in een tijd waarin onderdrukking in alle vormen voorkomt.

Eerdere winnaars van de BNG Bank Dansprijs zijn Dalton Jansen, Dunja Jocic, Marina Mascarell, Samir Calixto en Mohamed Yusuf Boss.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?