sluit

Korzo Producties & Astrid Boons

Fields
#doordenkertje
#jongehonden
Language No Problem
Openingsweekend

In het poëtische en abstracte Fields van choreograaf Astrid Boons versmelten de dansers met hun omgeving. In een spel van dans, muziek en licht creëert Boons beelden die alle zintuigen prikkelen en associaties ontfutselen, die wegglippen zodra je ze wilt pakken.

In het werk van het Vlaamse toptalent Astrid Boons wordt er geen rol gespeeld of idee verbeeld, maar komt de beweging direct voort uit de emotionele en fysieke staat waarin de danser verkeert. De toeschouwer wordt als getuige heel dicht betrokken bij de transformaties die de danser doormaakt. In Fields versmelten de dansers met hun omgeving. Lichamen, ruimte en tijd lijken transparant te worden en doorbreken elkaars grenzen. In deze zintuiglijke voorstelling verliezen de dansers zichzelf en lijken ze alleen nog maar als materie in samenspraak met de andere elementen te bestaan.

OVER ASTRID BOONS
Voor ze zelf als dansmaker aan de slag ging, danste de Vlaamse Astrid Boons onder meer bij Dansgroep Amsterdam, Nederlands Dans Theater 2 en GöteborgsOperans Danskompani. Twee jaar geleden werd dit kersverse talent in Nederland geïntroduceerd door Korzo. Boons overdonderde met een originele, uiterst precieze bewegingstaal in de intense en intrigerende duetten Rhizoma en Vestige. Haar werk komt direct voort uit de emotionele en fysieke staat waarin de danser verkeert. De toeschouwer wordt zo dicht betrokken bij de transformaties die de danser doormaakt. “Goed doordacht, mooi opgebouwd en zeer afgewogen; geen enkele scène voelt overbodig”, schreef de Volkskrant over Rhizoma. In 2019 maakt Boons haar eerste avondvullende productie: Fields.

OPENINGSWEEKEND
Tijdens ons openingsweekend ontdek je in vier avonden ons veelzijdige podiumprogramma: topjazz, poëtische dans, scherpzinnig theater van jonge makers en pure flamenco. Met een passe-partout heb je toegang tot de vier voorstellingen én krijg je een duurzame LUX tas van gerecycelde filmbanners cadeau.

Het programma:
DO 26 SEP – Kika Sprangers & MMore Jazz: Kevin Hays & Lionel Loueke
VR 27 SEP – Astrid Boons & Korzo Producties – Fields
ZA 28 SEP – Rudolphi Producties – Het Debuut
ZO 29 SEP – Federico Ordonez – In-Puro

korzo.nl / #jongehonden #doordenkertje #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden