sluit

Korzo Producties & Dunja Jocic

The Protagonist
#jongehonden

Dunja Jocic is een van de spannendste nieuwe choreografen in Nederland, die in 2018 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen ontving. Vanuit een even originele als compromisloze visie op dans maakt zij hallucinerende en filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal.

Voor The Protagonist werkt ze samen met de gerenommeerde Nederlandse componist Harry de Wit en de jonge pop-art schrijfster Barbi Marković. We volgen een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt dieper en dieper verstrikt in de digitale wereld en kan zich steeds moeilijker staande houden. In een poging grip te krijgen op haar leven, gaat ze rigoureus offline. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen, waarin het heden zich met het verleden van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary van Engeland a.k.a. Bloody Mary vermengt. In een verbluffende beeldenstroom vecht de vrouw voor het behoud van haar identiteit.

DEZE VOORSTELLING IS AFGELAST
Deze voorstelling is helaas afgelast. We gaan ons best doen om de voorstelling op een later moment opnieuw te programmeren.

korzo.nl / dunjajocic.com / #jongehonden #wiebenik?

  • Knap geconstrueerde on- en offline bevreemding (…) Een fris en eigenzinnig geluid tijdens het CaDance festival komt van choreograaf, filmmaker en performer Dunja Jocic.
    Theaterkrant
  • Enjoyed the excellent THE PROTAGONIST by Dunja Jocic as part of Korzo Theater's exciting CaDance festival 2019
    ArtsTalk Magazine
  • Jocic grossiert in beelden en laat haar dansers aan de hand van de uitzinnigste associaties als een dolle losgaan in een theatrale koortsdroom.
    Trouw
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden