sluit

Korzo Producties & Ryan Djojokarso

Giovanni's Room

Choreograaf Ryan Djojokarso liet zich inspireren door de roman ‘Giovanni’s Room’ van James Baldwin. Als een van de belangrijkste schrijvers in de twintigste eeuw stelde James Baldwin belangrijke raciale en seksuele misstanden aan de kaak.

Choreograaf Ryan Djojokarso – een van de drie winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017 voor beloftevolle choreografen – liet zich inspireren door zijn boek ‘Giovanni’s Room’ (1956). De Amerikaan David staat op het punt te trouwen met Hella, maar wordt in Parijs hevig verliefd op de Italiaanse barman Giovanni. We volgen David in de nacht voorafgaand aan de afschuwelijkste ochtend van zijn leven, waarin zijn geliefde er niet meer zal zijn. In de voorstelling strijden intimiteit, mannelijke kameraadschap, seksuele spanning en alles verterende zelfhaat om voorrang. Wat gebeurt er met je, wanneer je zo bang bent dat je niet meer lief kunt hebben? Wint de liefde het van de wanhoop?

korzo.nl / #mooiewoorden

OPENINGSWEEKEND THEATERSEIZOEN 18-19
Van 27 t/m 30 september opent LUX haar theaterseizoen! Deze vier avonden zie je in vogelvlucht haar podiumprogrammering in alle facetten: prijswinnend en spraakmakend theater, topjazz, literaire dans en een hartverscheurend theaterconcert. Een mix van jonge, beloftevolle makers en oude bekenden, die thema’s als diversiteit, feminisme, identiteit en racisme met theater, muziek en dans in nieuw perspectief plaatsen.

Het programma:
DO 27 SEP 20.30 uur – Julian Hetzel
VR 28 SEP 20.30 uur – Eric Vloeimans & Egbert Derix
ZA 29 SEP 20.30 uur – Korzo Producties & Ryan Djojokarso
ZO 30 SEP 16.00 uur – Gert Vlok Nel

  • Christiaan De Donder maakt zijn rol van begeerde man helemaal waar. Hij houdt rekening met Davids reserves, maar duwt hem ook steeds een stukje verder. De Donder is bijzonder elegant, met eindeloze armen aan schouders van elastiek. Samen laten ze de vervoering en de tragiek van de gedoemde relatie mooi zien.
    Theaterkrant.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?