sluit

Krisztina de Châtel & SALLY Dansgezelschap Maastricht & Ensemble 88 Laatste kaarten

(im)pulse
#jongehonden
#topcast
Language No Problem

(Im)Pulse is een bijzonder dansdrieluik, met twee geroemde werken van Krisztina de Châtel en een nieuw werk van jonge maker Audrey Apers uit SALLY’s Danslab. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

In De Châtels klassieker Pulse (2007) worden drie mannen en twee vrouwen door de pianoklanken van György Ligeti meegesleurd als bladeren in een orkaan. De kostuums zijn van mode-icoon AZIZ. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007.

Met Thirteen Images From The Dark Land (2017) creëerde De Châtel voor het eerst een duet waarin menselijk contact centraal staat. De muziek van George Crumb wordt live uitgevoerd door Ensemble 88.

Met haar nieuwe werk Labour of Love (2019) zet Apers muziek en dans in voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond. De grenzen van de disciplines vervagen om voet te kunnen zetten in het onbekende.

kdechatel.com / sallydansgezelschapmaastricht.nl / ensemble88.nl /#languagenoproblem #topcast #jongehonden

 • De herneming van ‘Pulse’ uit 2007 is een must-see voor oud en nieuw publiek. Een grandioos stuk, twaalf jaar later misschien wel nog beter. [...] In Apers’ repetitieve dansbewegingen zie je de erfenis van De Châtel terug met een expressieve geladenheid die nooit klef of over de top is, maar vooral power uitstraalt.
  Trouw
 • [Im]Pulse is een dansavontuur vol expressie, van het bezwerende Labour of Love tot het beheerste en tegelijk onbesuisd-grootse Pulse. En met Thirteen Images From The Dark Land boort De Chatel nieuwe lagen in haar werk aan: hoe twee dansers als het waren één danslichaam vormen.
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden