sluit

Nijmeegse Kunstnacht

Festival

Zaterdag 21 september 2019 is de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht. Tijdens de Kunstnacht ontdek je in een nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft.

Onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van alle mogelijke kunstdisciplines. LUX is een van de ruim twintig locaties waar iets te beleven is en werkt dit jaar samen met maar liefst vijf andere organisaties. In het pand is er een samenwerking van jong muziektalent te zien tussen De Basis, Popsport en Kunstbende te zien.

DE BASIS, POPSPORT & KUNSTBENDE @ LUX 
Hoe verloopt het traject van jonge muzikant tot podiumprofessional? In LUX laten de muzikale talenten van Popsport en Kunstbende, begeleid door ervaren muziekmakers, horen en zien wat ze in hun mars hebben. Overdag sluiten de talenten en coaches zich op in De Basis voor een creatief experiment dat diezelfde avond wordt gepresenteerd in een unieke live performance: stap binnen!
Van 20.15 – 00.00 uur is er vrije inloop in zaal 7.

MUSEUM ARNHEM & LUX PRESENTEREN: ARNHEMSE MEISJES
Museum Arnhem en LUX presenteren de performance See me notice you van danscollectief de Arnhemse Meisjes! Hoe en waarom zoeken mensen naar contact? Welke sociale rituelen ontstaan hierdoor? De performance van de Arnhemse Meisjes is geïnspireerd op het videokunstwerk Night Soil – Nocturnal Gardening (2016) van kunstenaar Melanie Bonajo, uit de collectie van Museum Arnhem.
De video van Melanie Bonajo wordt deze avond van 20.00 tot 01.00 uur op het Mariënburgplein vertoond, de performance van de Arnhemse Meisjes vindt om 22.00 en 23.00 uur ook plaats op het Mariënburgplein.

nijmeegsekunstnacht.nl

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden