sluit

Kwatta

Jabber

Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan, en toch begrijpen? Dan zijn we voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar.

Sommige vogels bouwen een nest en willen daar altijd blijven. Andere vogels hebben geen rust en vliegen steeds weer af en aan. In de zomer zijn ze hier en in de winter dan weer daar. Flierefluiters, dwaalgasten, binnenvetters, gelukszoekers en holbewoners. Maar wat gebeurt er als vreemde vogels elkaar ontmoeten. Kunnen ze met elkaar praten? Kunnen ze elkaar verstaan? Vinden ze elkaar vreemde vogels? Vechten ze elkaar het nest uit? Of dromen ze dezelfde dromen en maken ze ruimte voor elkaar?

Grijs Goedeli…!
Grauw Good goo…!
Grijs Bon bon…!
Grijs + Grauw Mornay!

Jabber is een jabbertalkopera voor de hele familie die, zoals het hoort bij vogels, geheel wordt gezongen.

DE PERS OVER JABBER
“Vorm en inhoud komen uit elkaar voort, versmelten en versterken elkaar. Daarbij is de voorstelling op alle niveaus veel gelaagder dan je meteen doorhebt.”  Theaterkrant

“De voorstelling Jabber bezorgt je gegarandeerd een glimlach. Het stuk is grappig, ontroerend en een heel klein beetje spannend. Vreemde vogels kunnen elkaar prachtige nieuwe werelden laten zien.” Ugenda

KLETSKOPPEN KINDERTAALFESTIVAL
Deze voorstelling is onderdeel van het Kletskoppen Kindertaalfestival. Kletskoppen is een vrolijke, informatieve wetenschapsdag voor het hele gezin, waarin je spelenderwijs leert hoe taal werkt.

OKTOBER – MAAND VAN HET JEUGDTHEATER
De negen rijksgesubsidieerde jeugdgezelschappen ontvangen dit jaar de Prijs van de Kritiek van Nederlandse theatercritici, voor hun ‘onmisbare bijdrage aan het Nederlandse theater’. Een van deze negen jeugdgezelschappen is Kwatta.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?