sluit

La Isla Bonita

De Managers

Hoe spreken we met elkaar anno 2020? Performance collectief La Isla Bonita gaat met elkaar om tafel. In een wereld van maatpakken, flip-overs, stokpaardjes, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vier witte managers op een gehuurde locatie.

Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de product presentatie van volgende week dinsdag? Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen? In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt La Isla Bonita met een steigerend weerwoord. Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.

OVER LA ISLA BONITA
Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend, associatief, maatschappijkritisch maar eveneens toegankelijk en brutaal, met een grote dosis humor. De leden studeerden in 2015 gezamenlijk af aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht met La Isla Bonita. Vervolgens maakten zij Dogs of War (Parade, 2016) en La Lucha Libre (Frascati Producties, 2017). Deze worstelshow kaartte op aanstekelijke manier allerlei clichés aan over vrouwen, mannen en seks. December 2018 presenteerden zij Atlantis (Frascati Producties, 2018), waarin vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin de (onderwater)wereld bloot leggen.

 • ‘... een ode aan baldadige fantasie’
  NRC
 • ‘La Isla Bonita (…) transformeert de vergadertafel overtuigend tot dressuurpiste.’
  De Volkskrant
 • ‘... geestige kantoorslapstick die onverwacht grimmig wordt.’
   Het Parool

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?